
Atık Yönetimi
Gelişen süreçte ülkede ve Denizlide değişen koşullar, bu alanda yeni kararlar almamızı zorunlu kıldığı için; bir imece kültürüyle, gönüllü katılım ve çabalarla yürüttüğümüz atık kâğıt toplama çalışmalarımızı Nisan-2009da sona erdirdik. Süreç içindeki kazanımlarla DOÇEV-Atık Kağıt Ormanını kurduk. Atık yönetimi çalışmalarımız bu aşamada; atıkların değerlendirilmesinde kamuoyu bilincinin artırılması ve elektronik atık ile kullanılmış pillerin toplanmasına yönelik çalışmalarla sürmektedir.
Denizli ili; atık yönetim sistemi yönünden ülkede en iyi ve başarılı iller arasında gösterilmektedir. Bu başarıda, SEV Doğayı Koruma Vakfı’nın Denizli’deki hemen her eve, işyerine ulaşan, sürekli-sistemli atık yönetimi çalışmalarının önemli payı olmuştur. Diğer illerdeki kişi ve kurumlar SEV Doğayı Koruma Vakfı’nın atık yönetiminden destek, bilgi ve doküman talep etmektedirler.
Okul, işyeri, ev, özel ve kamu kuruluşlarında konuşlanan ‘’SEV Atık Dönüşüm Kutuları’’ ile 1999 yılında başlatılan ve her geçen yıl genişleyerek devam eden SEV Doğayı Koruma Vakfı Atık Yönetim Sistemi kapsamında; başta kâğıt olmak üzere plastik, metal, süt ve meyve suyu kutuları, elektronik atıklar toplanmış, ayrıştırılarak geri dönüşüm firmalarına ulaştırılmıştır. Çalışmalarımız; Türkiye genelinde örneklenmiş, toplumda olumlu yansımalar bulmuş ve tüm halkımızca desteklenmiştir.
Yeni yasa ve yönetmeliklere göre, atıkların kaynağında toplanması ve yeniden kazanımı görevi ve sorumluluğu doğrudan yerel yönetimlere verilmiştir.